T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / MEZİTLİ - 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu

Seçmeli Dersler

SEÇMELİ DERSLER 

Öğrencilerimizin gerekli akademik becerileri edinmelerinin yanında yetenekleri doğrultusunda da yetiştirilmelerinin sağlanması, ilgi ve ihtiyaç duydukları alanlarda gelişimlerine zemin hazırlanması; millî, manevi, ahlaki ve insani değerlerimizin kazandırılması amacıyla seçmeli dersler bulunmaktadır. 

Seçmeli dersler veliyle birlikte öğrencinin seçim hakkının bulunduğu derslerdir. 

Hangi derslerin seçmeli ders olacağına Millî Eğitim Bakanlığı karar verir, fakat dersi seçme hakkı öğrenci ve velisine aittir.  

Seçmeli dersler “İnsan, Toplum ve Bilim”, “Din Ahlak ve Değer” ve “Kültür, Sanat ve Spor” ana başlıklarından oluşmaktadır. Öğrencilerin “İnsan, Toplum ve Bilim”, “Din, Ahlak ve Değer” ile “Kültür, Sanat ve Spor” seçmeli ders gruplarının her birinden her yıl en az birer ders seçmesi zorunludur. Yani aynı başlıktan birden fazla seçmeli ders seçilemeyecektir.

 

Aktif Eğitim/Öğretim Yılında 4. Sınıfta Okuyan Öğrencilerin Dolduracağı Seçmeli Ders Dilekçeleri için TIKLAYINIZ (Bir sonraki eğitim öğretim yılı 5. sınıfların seçmeli dersleri)

Aktif Eğitim/Öğretim Yılında 5. Sınıfta Okuyan Öğrencilerin Dolduracağı Seçmeli Ders Dilekçeleri için TIKLAYINIZ (Bir sonraki eğitim öğretim yılı 6. sınıfların seçmeli dersleri)

Aktif Eğitim/Öğretim Yılında 6. Sınıfta Okuyan Öğrencilerin Dolduracağı Seçmeli Ders Dilekçeleri için TIKLAYINIZ (Bir sonraki eğitim öğretim yılı 7. sınıfların seçmeli dersleri)

Aktif Eğitim/Öğretim Yılında 7. Sınıfta Okuyan Öğrencilerin Dolduracağı Seçmeli Ders Dilekçeleri için TIKLAYINIZ (Bir sonraki eğitim öğretim yılı 8. sınıfların seçmeli dersleri)

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.02.2024 - Güncelleme: 01.02.2024 15:01 - Görüntülenme: 379
  Beğen | 21  kişi beğendi