T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / MEZİTLİ - 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu

15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu

Telefon
90 (324) 359 15 07
Belgegeçer
0
WEB
https://mezitli15temmuzsehitleri.meb.k12.tr
Adres
Menderes Mahallesi 35402 Sokak Numara 11 Mezitli/MERSİN
Vizyon
Amacımız,tüm öğrencilerimizin akademik başarı kapasitelerini sonuna kadar geliştirmek.Akademik yetenekleri sosyal becerilerle,ders başarısıyla bütünleştiren lider bir ortaokul olmaktır.İstiyoruz ki...Okulumuzda herkes,her gün daha iyiye ulaşmak için çalışsın.Yetiştirmekle yükümlü olduğumuz bireylerin ihtiyaç ve beklentilerini sürekli göz önünde tutarak,tüm personelin katılımıyla çağdaş bilimin ışığında insan haklarına saygılı,bilgi çağının gereklerini yerine getiren,Cumhuriyete ve Atatürk ilkelerine bağlı,milli ve manevi değerlere sahip,geçmişten ders alıp geleceği yönlendiren,hain darbe girişimi karşısındaki cesur duruşları ile destan yazan şehit ve gazilerimizin aziz hatırasının unutulmamasını,milli birlik ve beraberlik şuurunu yaygınlaştırarak her bir öğrencinin bu şuura sahip olmasını sağlamaktır.
Misyon
Yenilikçi,vatansever,dürüst ve çalışkan olmayı kendine ilke edinen;çağdaş teknoloji ve eğitimin imkanlarını kullanarak bilgiye erişen,onu farklı açılardan değerlendiren,edindiği bilgiyi insanlığın yararına sunan bireyleri orta öğretime kazandırmak. Atatürk ilke ve İnkılapları ile Milli eğitimin Temel Amaçları doğrultusunda çağdaş,ilerici,sorumluluk sahibi bireyler yetiştirip bütün öğrencilerin öğrenmelerini sağlamak,onları kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve onlara 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak için biz varız.
Başarılar
2018-2019 Okul Sporları Yıldızlar kategorisi Halk Oyunları İl 1. liği
Öğretmen :37
Öğrenci :618
Derslik :16
Atölye-İşlik :1
Konferans Salonu :2
Kimya Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Müzik Sınıfı :1
Resim Sınıfı :1
Oyun Odası :2
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :3300
Öğretim Şekli :TEKLİ (Normal Eğitim)
Saatler
8:20-14:30
Isınma
DOĞALGAZ
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
İNGİLİZCE
Ulaşım
Şehir içi dolmuş ve otobüsler ile ulaşım sağlanabilir.
Servis Bilgisi
Okulumuzun anlaşmalı servisleri yoktur. Velilerin kendisi servisleri bulmaktadır.
Yerleşim Yeri
Okulumuz Mersin ili Merkez ilçesi olan Mezitli´de yer almaktadır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
0 km
Kontenjan Bilgileri
600
Okulun Sınav Başarı Durumu
Öğrencilerimiz Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınavlar ile İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavlarına girmekte ve üstün başarı sergilemektedirler.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Tüm öğrencilerimiz bir üst eğitim kurumlarına yerleşmektedirler.
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda tüm sportif etkinliklerin yapılması için alan ve malzeme bulunmaktadır. Okul sporları yarışmalarına katılım sağlanmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Okulda bulunan laboratuvarlar ile bilimsel çalışmalar yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları
Okulumuzda E-Twinning projeleri ile Tübitak projeleri yürütülmektedir. Ayrıca MEB ile diğer kurumlarının imzaladığı protokoller ile yürütülen projelerde okulumuzda uygulanmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Ulusal Ajansın koordinesinde kurumumuzda Erasmus KA101 projesi yürütülmektedir. Ayrıca Yurtdışı proje çalışmalarımız devam etmektedir.
Yazdır