T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / MEZİTLİ - 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu

Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler

2023 / 2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler  

Okulumuzda; eğitim, öğretim ve yönetim etkinliklerinin verimliliğini sağlamak, kurum ve çevre iş birliğini gerçekleştirmek, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütlerinin her türlü desteğini almak, diğer kurumlar ile iş birliği yapmak amacıyla kurul, komisyon ve ekipler oluşturulur. Bunlar, çalışmalarını takım ruhu ve anlayışı içerisinde yürütür. 

Aşağıdaki çizelge; 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu Müdürlüğü tarafından, yürürlükte olan mevzuat hükümleri esas alınarak hazırlanmıştır. Çizelgede, okulumuzda oluşturulacak Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler, Öğretmen/Personel görevlendirilmeleri ile görev ve sorumluluklar yer almaktadır.

 

Kurulların, Komisyonların ve Ekiplerin Çalışma İlkeleri 

1.      Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler tabi oldukları mevzuat hükümlerine göre, kendi görev sahaları ile ilgili çalışmalarını yürütürler. 

2.      Başkan, üyeler ve diğer görevliler bir yıllığına görevlendirilirler. 

3.      Kurulların, Komisyonların ve Ekiplerin çalışmalarında hazırlıklı katılımcılık esastır. Toplantı gündemi önceden belirlenir, gündemde yer alan problemlere ilişkin çözüm alternatifleri konusunda üyeler arası görev bölümü yapılarak zaman kaybına yol açılması önlenir.

4.      Kurulların, Komisyonların ve Ekiplerin başkanı, verimli ve düzenli çalışmadan birinci derecede sorumludur. 

5.      Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler birlikte oturumlar düzenleyerek çalışmalar yürütebilir. İçerik bakımından ortak konularda bu yöntem tercih edilecektir. 

6.      İsteyen personel, başkana gerekçesini önceden bildirerek Kurulların, Komisyonların ve Ekiplerin toplantılarına ve çalışmalarına katılabilir. 

7.      Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler, personelleri ya da öğrencileri toplantılara ve çalışmalara davet edebilir, yazılı görüşlerini alabilir. 

8.      Doğrudan okulun iş ve işleyişi ile ilgili konular görüşülürken uygun görülmesi durumunda, başkan öğrenci üyenin görüşmeler dışında kalmasını isteyebilir. 

9.      Toplantılara ya da çalışmalara üst üste 3(üç) kez mazeretsiz katılmayanlar, ilgili başkan tarafından uyarılır, bu durum üyenin savunması ile birlikte tutanakla kayıt altına alınır. 

10.  Her kurul, komisyon ve ekibin ayda en az bir kez toplanması esastır.

 

Kurul ve Komisyon Çalışmalarının Dokümantasyonu ve Denetimi 

1.      Kurulların, Komisyonların ve Ekiplerin toplantıları (toplantı tarihi, toplantı gündemi, katılanlar, kararlar, tutanaklar vb.) yazılı olarak kayıt altına alınacaktır. 

2.      Kurulların, Komisyonların ve Ekiplerin etkinliklerinin (çalışma planı, görev dağılımı, hedefler, sonuçlar vb.) yazılı kayıt altına alınması esastır. 

3.      Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler önerilerini, isteklerini ve ihtiyaçlarını bir rapor halinde okul idaresine sunabilir. 

4.      Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler görevlendirildikleri tarihten 1 yıl sonra çalışma raporlarını okul idaresine sunarlar. 

5.      Kayıt altına alınan dokümanlar düzenli olarak okul idaresine teslim edilerek dosyalanacaktır.

 

2023 / 2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Kurullar, Komisyonlar ve Ekipler için TIKLAYINIZ.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.08.2021 - Güncelleme: 03.10.2023 15:01 - Görüntülenme: 1108
  Beğen | 16  kişi beğendi

Etiketler :
Kurul, Komisyon, Ekip,